Vouwen en lijmen

Het vouw- en lijmproces begint in de LAP-C modules van deze machine. Hoewel de klant heeft gekozen voor twee LAP-C Platformen, zijn voorbereidingen getroffen om in de toekomst een derde LAP-C Platform toe te voegen. Het doosje wordt in verschillende stappen gevouwen en verlijmd in de LAP-C platformen, op basis van plano’s. In het eerste station van de Doos vouwen, vullen & sluiten machine wordt de plano verenkelt, lijm aangebracht en de bodem gevouwen. Op het tweede station worden vervolgens de dubbele zijflappen gevouwen, verlijmd en wordt er een druppel hotmeltlijm op de bodem geplaatst voor de inlage. Ook wordt hier de variabele data en een datamatrix geprint. De inlage wordt daarna in het derde station verenkelt, gevouwen en in de hotmeltlijm gedrukt. In het vierde station wordt het overliddeksel gevouwen. Het vijfde station is in deze toepassing vooralsnog leeg en wordt als opslag voor wisseldelen gebruikt. Het doosje passeert dit station en gaat naar het zesde en laatste station waarin de print van het tweede station wordt gecontroleerd middels een Vision systeem met OCR. Vervolgens wordt het doosje middels een lineaire transportband naar het LAP-L Platform getransporteerd. De hotmelt lijm wordt telkens on the fly aangebracht tijdens het verplaatsen van station naar station.

Vullen en sluiten

Het vullen en sluiten van het doosje gebeurt in vijf stappen in het LAP-L Platform van deze machine. Het LAP-L Platform bestaat in deze toepassing uit 5 stations. In het eerste station worden de naalden gesepareerd en goed georiënteerd middels een trilvuller. Deze worden dan door een gripper opgepakt en in het doosje geplaatst. In het tweede station worden de door de Syringe Assembly Machine geassembleerde syringes uit de tray gehaald en geplaatst in het doosje. Middels een Vision check wordt de aanwezigheid van de componenenten gecontroleerd

 

Het derde station print een label, knipt dit los van de rol en legt dit label vervolgens in het doosje om te gebruiken als sticker voor het medisch dossier. In het vierde station wordt de bijsluiter toegevoegd. Een belangrijk aspect is dat de bijsluiters bijgevuld kunnen worden vanuit een dockingstation tijdens productie. Wanneer één van dockingstations bijna leeg is, krijgen de operators een seintje door middel van de geïntegreerde LED-panelen in het plafond van de machine. Het vijfde station in het LAP-L Platform dient als sluitstation: hier wordt een druppel hotmeltlijm op het doosje gespoten en vervolgens wordt het deksel van het doosje dichtgevouwen en aangedrukt. Deze sluiting van het doosjes wordt gecontroleerd met een sensor, waarna deze op een verpakkingstafel wordt uitgevoerd.

Afmetingen

LAP-C: 2,5 x 3 x 2,6 (lxbxh)

LAP-L: 6,4 x 2 x 2,6 (lxbxh)

Specificaties van de Doos vouwen, vullen & sluiten machine

  • Geschikt voor diverse doosjes en configuraties
  • Modulaire opbouw voor toekomstige uitbreiding
  • Uitgerust met handige dockingstations
  • Medium tot hoge capaciteit, tot wel 30 doosjes per minuut
  • Gebruiksvriendelijke Siemens besturing
  • Volledig automatisch met één besturingssysteem voor alle machines

Vraag meer informatie aan

Benieuwd naar hoe de machine binnen jouw organisatie ingezet kan worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.

"*" geeft vereiste velden aan

Vink aan:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sfeerimpressie GTE

De ervaringen van onze klanten

Benieuwd naar wat de afnemers van onze LAP-L & LAP-C doos vouwen, vullen en sluiten machine vinden? Onze klanten vertellen je graag over hun ervaringen.

Onze klanten

logo biomarin white
logo astrazeneca white
Logo Datwyler
logo medtronic white
Logo nelipak
Logo west pharma white
logo abbott white
Logo PCI
Ferring pharmaceuticals logo white

Ontdek onze verschillende platformen

Ieder proces heeft zijn eigen unieke specificaties. Ontdek de mogelijkheden van onze verschillende platforms en bekijk welk platform het beste bij jouw wensen en eisen past.

Laat ons je terug bellen

Benieuwd naar hoe onze oplossingen binnen jouw organisatie ingezet kunnen worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij staan klaar om jou te helpen!

Mercuriusplein 4
5971 LW Grubbenvorst (Nederland)
Neem contact op
GTE-Engineering