Het Proces

De Spraycoater is voorzien van twee vloeistofreservoirs. Eén van deze reservoirs bevat de coating vloeistof, het andere reservoir bevat de reinigingsvloeistof. De producten die van een coating voorzien moeten worden, worden door de operator in een tray (ook wel productdrager genoemd) geplaatst en vervolgens in de machine geplaatst. Door middel van een eenvoudig HMI start de operator de coatingscyclus.

Wanneer de cyclus wordt gestart, zuigt een grote syringepomp een vooraf gedefinieerde hoeveelheid van de juiste vloeistof op uit het vloeistofreservoir. Vervolgens wordt deze vanaf de bovenzijde verneveld over het product. Dit gebeurt aan de hand van een vooraf ingesteld rasterpatroon. Door gebruik te maken van een door GTE ontwikkelde productdrager, wordt voorkomen dat de coatings vloeistof aan de onderkant van de producten terechtkomt.

Reiniging en veiligheid

In de medische en farmaceutische industrie zijn veiligheid en een steriele omgeving van uiterst belang. Daarom zijn er een aantal functies ingebouwd in deze machine die beide vereisten mogelijk maken. Allereerst is er een afzuigsysteem in de machine geïntegreerd. Dit afzuigsysteem zorgt ervoor dat de nevel die niet op de te coaten producten terechtkomt, wordt afgezogen. Hierdoor wordt voorkomen dat er een grote hoeveelheid explosie- of brandgevaarlijke nevel ophoopt binnen de machine.

De machine stopt automatisch wanneer dit systeem niet operationeel is. Daarnaast kan de operator ervoor kiezen om na iedere batch de machine te reinigen. Dit gebeurt aan de hand van een vooraf ingesteld programma. De operator hoeft dus slechts op een knop te drukken om dit proces te starten. Wanneer dit niet frequent genoeg of binnen een bepaalde tijd gebeurt, doet de machine dit automatisch.

Spraycoater Specificaties

  • High mix, low volume
  • Geschikt voor brandgevaarlijke en explosiegevoelige vloeistoffen
  • Zeer nauwkeurige hoeveelheid vloeistof
  • Semi-automatische reiniging
  • Tot 276 producten tegelijk coaten
  • Siemens besturing
  • Statusindicatie met LED-panelen per station

Vraag meer informatie aan

Benieuwd naar hoe de machine binnen jouw organisatie ingezet kan worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.

"*" geeft vereiste velden aan

Vink aan:*
* verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sfeerimpressie GTE

De ervaringen van onze klanten

Benieuwd naar wat de afnemers van onze Spraycoater vinden? Onze klanten vertellen je graag over hun ervaringen.

Onze klanten

Logo PCI
logo Galderma
logo biomarin white
Logo west pharma white
Logo nelipak
logo medtronic white
logo astrazeneca white
Logo Datwyler
logo vivacy
Ferring pharmaceuticals logo white
amgen-logo wit
logo abbott white
logo MSD white
Logo Ophtec white
logo novartis white

Ontdek onze verschillende platformen

Ieder proces heeft zijn eigen unieke specificaties. Ontdek de mogelijkheden van onze verschillende platforms en bekijk welk platform het beste bij jouw wensen en eisen past.

Laat ons je terug bellen

Benieuwd naar hoe onze machines binnen jouw organisatie ingezet kunnen worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.

"*" geeft vereiste velden aan

* verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij staan klaar om jou te helpen!

Mercuriusplein 4
5971 LW Grubbenvorst (Nederland)
Neem contact op
GTE-Engineering