Alles over het LAP-C Platform

Ben je op zoek naar een oplossing voor het assembleren en verpakken van kleine tot middelgrote hoeveelheden producten voor de medische en farmaceutische industrie, dan is het LAP-C Platform van GTE Engineering dé oplossing. Doordat het LAP-C Platform, in tegenstelling tot de LAP-B en LAP-L Platformen, is ontworpen met een circulair transport, vormt het LAP-C Platform de ideale basis voor eenvoudige én complexe processen die geautomatiseerd dienen te worden en mogelijk zijn binnen de zes stations van de LAP-C.

GTE LAP-C
LAP-C Kartonneermachine
Carton folding machine - LAP-C

Aangepast op jouw wensen

Hoewel het LAP-C Platform een standaard platform is, wordt de machine wél volledig aangepast op jouw wensen en eisen. Hierdoor kun je relatief snel aan de slag en worden assemblage- en verpakkingsprocessen binnen jouw bedrijf verder geautomatiseerd. Daarbij is het mogelijk om het LAP-C Platform uit te rusten met verschillende wisseldelen, waardoor je verschillende producten kunt assembleren én verpakken op het platform.

De LAP-C heeft kleine footprint door efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Dit doen we door onder andere de besturingskasten boven de machines te plaatsen. Hierdoor neemt niet alleen de footprint van de machine af, maar wordt ook het onderhoud aan de machines makkelijker.

Het LAP-C Platform is  uit te breiden en te koppelen aan andere LAP-C, B of L modules. Ook kunnen er trilvullers en dockingstations worden toegevoegd om de automatiseringsgraad en de autonomie van de machine te verhogen. Tevens is het platform zeer geschikt voor toepassing van robots of cobots waarmee een zeer flexibele en complexe handling kan worden gerealiseerd. Standaard is de LAP-C voorzien van transparante veiligheidsafscherming met deuren die elektronisch vergrendeld kunnen worden. Hierdoor is er maximaal zicht op het product en veiligheid van medewerkers altijd gegarandeerd.

LAP-L semi-automatic blister sealing machine

Download Brochure

Benieuwd naar hoe de machine binnen jouw organisatie ingezet kan worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.

Hoe werkt het LAP-C Platform?

Het LAP-C Platform van GTE Engineering is een machine met een circulair ontwerp, gebaseerd op het LAP-L Platform. Het verschil tussen deze twee platformen is dat de modules van het LAP-C Platform rondom de ‘backbone’ van de machine worden geplaatst. Hierdoor wordt de footprint van het platform kleiner maar blijft de toegankelijkheid van de zogenaamde backbone gewaarborgd.

Het herkenbare GTE design DNA is ook in de LAP-C doorgevoerd, waarbij het uitgangspunt een hygiënisch ontwerp is, passend in een cleanroom omgeving. Het platform is daarnaast nog optioneel uit te rusten met een eigen fan-filter systeem voor een interne downflow.

Bedieningselementen (noodstoppen) zijn altijd herkenbaar en binnen bereik op de hoeken geplaatst, de bedieningsschermen op het HMI touchscreen hebben een eigen herkenbare stijl en de modulaire opzet met hoogwaardige roestvast stalen afscherming en frame maken de LAP-C tot een uiterst duurzame machine zowel in levensduur als in materiaalgebruik en recycling.

Het LAP-C Platform heeft een aantal unieke eigenschappen die de kennis en expertise van GTE Engineering laten uitblinken:

 • Schaalbaar, modulair ontwerp
 • Werkhoogte aanpasbaar aan de operator(s)
 • Operators hebben duidelijk overzicht over de gehele machine
 • Bewezen technieken van het LAP-L en LAP-B Platform
 • Zeer toegankelijk voor onderhoud en operators
 • Interessant vanaf kleine productiehoeveelheden (High mix low volume)
 • Minimale footprint, verlaagbaar voor transport
 • Besturing gebaseerd op Siemens, maar andere systemen zijn mogelijk
 • Integratie van Vision systemen mogelijk
 • Korte(re) leadtimes dan bij een volledig custom machine
 • Duidelijke UI, o.a. door status-indicatie met LED-panelen in plafond van de machine
 • Processen binnen de machine naderhand aan te passen en uit te breiden
 • PLC gecombineerd met remote IO stations om installatie en validatie op locatie klant te beperken

Voordelen van het LAP-C Platform

Het LAP-C Platform is door zijn kleine footprint en de mogelijkheid tot integratie van robots en cobots zeer geschikt voor bedrijven die een productie-, assemblage- of verpakkingsproces verder willen automatiseren óf voor bedrijven die op zoek zijn naar een custom machine in een gestandaardiseerd platform met bewezen technieken. Naast vergroting van capaciteit kan er met behulp van de LAP-C de procescontrole en validatie veel beter uitgevoerd worden dan bij bijvoorbeeld een manueel proces.

Schaalbaar ontwerp

ZWanneer je op zoek bent naar een Platform dat op een later moment uit te breiden is met extra modules of segmenten, is het LAP-C Platform de geschikte kandidaat. Door het toevoegen van dockingstations wordt het productieproces nog verder geautomatiseerd. Ook als u een compacte mobiele oplossing zoekt is dit mogelijk met het relatief compacte LAP-C machine ontwerp.

Kleine footprint

Tijdens de ontwerpfase was het belangrijk om een zo robuust en foolproof mogelijke machine te ontwerpen met een zo klein mogelijke footprint. Dat is gelukt door onder meer de besturingskasten boven de machines te plaatsen en het basisontwerp modulair op te zetten. De machine wordt verlaagd voor het transport, hierdoor past deze door een normale deurhoogte.

Gemakkelijk onderhoud

Juist door de besturingskasten boven in de machines te plaatsen, is het onderhouden van de machines gemakkelijk en toegankelijk. Niet meer werken in een veel te krappe ruimte achter, naast of onder in de machine. Door eenvoudig afneembare panelen is de mechaniek, die standaard onder het productniveau geplaatst is, ook zeer goed bereikbaar. Het platform is voorzien van remote access waardoor service op afstand eenvoudig mogelijk is.

Besturing

We maken in onze machines standaard gebruik van een Siemens besturingsplatform. Vaak is dit het Siemens S7-1500F fail safe PLC, gecombineerd met een clean en overzichtelijk HMI. Andere besturingssystemen, zoals Allen Bradley kunnen ook geïmplementeerd worden.

Software

Door modulair opgebouwde software en een doordacht HMI layout is de machinebediening overzichtelijk maar toch uitgebreid instelbaar. Ook is het hierdoor achteraf mogelijk om de software-applicatie aan te passen aan verschillende (nieuwe) productformaten en productie recepten. Daarnaast is het dus ook mogelijk om op een later moment het proces verder te automatiseren door extra modules toe te voegen en bij aankoop deelt GTE altijd de broncode met de klant

Laat ons je terug bellen

Wij bespreken graag hoe onze oplossingen op uw vraagstuk kunnen worden toegepast. Laat uw contactgegevens achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

* verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LAP-L semi-automatic blister sealing machine
LAP-C assembly and packing machine
LAP-C assembly and packing machine

Snelle ROI

Met het LAP-C Platform van GTE Engineering kun je rekenen op een snelle return on investment. Doordat er een combinatie van bestaande segmenten en modules wordt gemaakt, die aangepast kunnen worden aan de wensen van de klant, realiseren we een snelle levertijd. . Samen met onze klanten onderzoeken we welke processtappen het meest geschikt zijn voor automatisering, waarbij we voortdurend rekening houden met zowel de kosten van automatisering als de potentiële arbeidsbesparingen. Toch ligt de focus niet uitsluitend op ROI; in sommige gevallen is de validatie van het proces juist van cruciaal belang voor onze klant.

LAP-L semi-automatic blister sealing machine

Download Brochure

Benieuwd naar hoe de machine binnen jouw organisatie ingezet kan worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.

Ontdek onze verschillende platformen

GTE biedt verschillende platformen aan, ieder met zijn eigen specificaties en toepassingen. Ontdek welk GTE Platform het beste binnen jouw organisatie past door op de afbeeldingen hieronder te klikken.

Op zoek naar iets anders? Bekijk ook GTE Custom-Made!

Ben je op zoek naar een machine die specifieke werkzaamheden uitvoert die nog niet op onze website staan? Kijk dan eens naar GTE Custom-Made! GTE Custom-Made is een lijn van machines die voor specifieke doeleinden wordt ontworpen en volledig aangepast wordt aan jouw wensen.

GTE Custom-Made Neem contact op

Laat ons je terug bellen

Benieuwd naar hoe onze machines binnen jouw organisatie ingezet kunnen worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.

"*" geeft vereiste velden aan

* verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij staan klaar om jou te helpen!

Mercuriusplein 4
5971 LW Grubbenvorst (Nederland)
Neem contact op
GTE-Engineering