Blog

Speciaal machine duurder dan standaard machine?

01-11-2016 door Peter Geurts.

In eerste instantie lijkt een standaard machine goedkoper dan een machine die speciaal voor uw productieproces wordt bedacht en gebouwd. Als je de machines sec naast elkaar zet, is dat ook zo.  Om een goed vergelijk te maken, vergelijk je niet alleen de kosten van de machines, maar ook de besparing in handling, de verbetering van de kwaliteit, de kosten van het opnieuw instellen van de machine etc..

Deze financiële afweging speelt mee in de keuze voor een machine. Op de achtergrond speelt ook de angst, dat er nog niet bewezen technologie gebruikt wordt voor een speciaal machine. In speciaal machines worden echter ook diverse standaardonderdelen gebruikt. De ervaren machinebouwers gaan uit van CTO (Configure To Order). Dus niet het wiel opnieuw uitvinden, maar bestaande en bewezen technologie gebruiken.

Trend van grote naar kleinere productiehoeveelheden

We zien een trend dat grote productievolumes veranderen in kleinere volumes met meer diversiteit in producten – High mix, low volume.  Hierdoor komen machines vaker stil te liggen voor het ombouwen naar het volgende product. Voor veel farmaceutische bedrijven is het dan interessant om het proces in de machine die ze hebben, in het klein na te laten bouwen, zodat de validatie geen problemen kent. De bewezen technieken worden dan opnieuw toegepast, maar dan voor kleinere productieseries.

Totaalplaatje

Om de kostenafweging goed te kunnen maken weeg je de voordelen van de speciaal machine af ten opzichte van de standaard machine in mankracht, kwaliteit producten, aantal recalls, productievolume, productietijd en downtime moeten bekijken. Het totaalplaat vertelt welke van de twee opties interessanter is voor uw productielijn.

Rekenvoorbeeld 1

Een machine voor spuitenassemblage heeft drie soorten spuiten samen te stellen. Bij elke spuit moet de machine opnieuw ingesteld worden. Deze spuiten kosten gemiddeld 20 euro per spuit, inclusief de inhoud van de spuit. Het aanpassen van de machine kost gemiddeld 4 uur en de machine produceert 500 spuiten per uur en draait 8 uur per dag. De machines moeten 12 keer per jaar aangepast worden. In het totaal is er een verlies aan omzet van € 480.000,- per jaar door het ombouwen van de machines.

Rekenvoorbeeld 2

Standaard machine: Een machine waarbij trays gevuld worden door 2 operators. Vervolgens worden deze producten in kisten gedaan en naar de rotatiesealer gebracht (1 operator). Bij de rotatiesealer legt 1 operator de tyvek vellen op de tray en na het sealen zorgt de 5e operator ervoor dat de trays worden weggenomen en in een doos worden geplaatst. Deze machine heeft dus vijf operators in het totaal.
De speciaal machine: Er wordt een machine gebouwd waarbij het bovenstaande  in één opstelling staat en nog maar één operator nodig is voor de handling en verpakking. Wat is dan de opbrengst die je hierdoor krijgt? Hierbij gaan we uit van een salaris van € 40.000,- per operator per jaar. Vier operators minder aan een machine is een besparing van € 160.000,- per jaar.

Dit soort doorrekeningen wordt heel vaak niet gemaakt, maar door een simpele berekening ziet u al snel of het bouwen van een custom made machine interessant is. In deze gevallen zou de fabrikant de speciaal machine zelfs binnen een jaar hebben terugverdiend.

Wij rekenen graag voor u uit of de bouw van een speciaal machine interessant is. Heeft u interesse in een vrijblijvende berekening? Of vragen over dit artikel? U kunt contact opnemen via info@gte-engineering.nl of bel +31 (0)77-397 13 05.

Peter Geurts

Neem contact op met de schrijver

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt- Lees onze Privacy Policy