Projecten

UV - lijmmachine
UV lijmmachine
UV Lijmmachine
UV uithardstation
Productdrager UV Lijmmachine

(UV) Lijm Machine

  • Label:Handling, Processen en Verpakken
  • Klant:Leverancier pharmaceutisch bedrijf
  • Probleem:Het lijmen van kleinere aantallen plastic componenten
  • Doelstelling:Het ontwikkelen en bouwen van een Lijmmachine met UV uithardstation voor kleinere aantallen plastic componenten

 

De (UV) Lijm machine hecht twee plastic componenten met behulp van (UV) lijm aan elkaar. De machine bestaat uit een lijm station en een uithardstation. Het lijmstation brengt de (UV) lijm aan op de twee plastic componenten. Hierna kan de operator eventueel producten in de componenten plaatsen, voordat de componenten verlijmd worden. Hierna plaatst de operator de plastic componenten in de lade van het uithardstation. Hier hardt de UV-lijm uit door middel van UV-licht.

De productdragers zijn snel en eenvoudig in de stations te leggen en eruit te halen. Binnen een paar seconden verwisselt de operator de productdragers en is het mogelijk om een nieuwe set componenten te verlijmen of een ander formaat te lijmen. Deze machine is geschikt voor ‘High Mix Low Volume’ assemblage van medical devices. Oftewel geschikt voor verschillende formaten en lage volumes. Denk hierbij aan clinical trials of de opstart van de verkoop van medical devices. Bij verhoging van de productie is het mogelijk om onderdelen van de engineering terug te laten komen in een verdere automatisering van de machine. GTE-engineering denkt met u mee een laat de automatisering met u mee groeien.

Werkwijze

De operator klikt de plastic componenten in de productdragers die zijn voorzien van een draaipunt. De productdrager met componenten wordt in het lijmstation gezet. Vervolgens brengt de lijmrobot de (UV) lijm volgens een vast patroon aan. Zodra de (UV) lijm is aangebracht haalt de operator de productdrager uit het lijmstation en klapt de productdrager dicht zodat de componenten nauwkeurig op elkaar worden gepositioneerd. Vervolgens plaatst de operator de productdrager in het uithardstation. De UV-lamp zorgt ervoor dat de UV-lijm wordt uitgehard met een vooraf ingestelde tijd en intensiteit. Tijdens het uitharden worden de delen met een vaste kracht tegen elkaar gedrukt. Als het uitharden gereed is, opent de operator de lade en neemt de productdrager en het product eruit. De componenten zijn nu verlijmd en vormen het eindproduct.

 

Mark van den Munckhof

Neem contact op met de ingenieur

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt- Lees onze Privacy Policy