Projecten

BOX-E; Kleine Kartonneermachine

  • Label:Handling, Processen en Verpakken
  • Klant:Groot medisch bedrijf
  • Probleem:Het verpakken van kleinere aantallen en verschillende maten doosjes
  • Doelstelling:Ontwikkel een kartonneermachine om doosjes te vouwen en te lijmen met snel uitwisselbare mallen

De compacte kartonneermachine voor verschillende formaten dozen.

De BOX-E (box erector oftewel kartonneermachine) is de eerste machine met compacte afmetingen, die een vlak karton (plano), van verschillende formaten, vouwt en lijmt tot een toploader doosje.  Wat is hier nieuw aan? De machine is aanpasbaar en is geschikt om 'high mix low volume' van doosjes te verwerken. Met deze machine kun je lage aantallen en verschillende vormen en formaten toploader doosjes lijmen en vouwen. Dit is een trend die we zien in de life science industry.

Lijmen en vouwen

Onze machine heeft een automatische lade. De lade bevat de lademal om het vlakke karton te positioneren. Als de lade de machine in gaat wordt er automatisch lijm op precies de juiste locatie aangebracht. Als de lade volledig dicht is, wordt het vlakke karton boven de vouwtool geplaatst en de druktool duwt het doosje door de vouwtool en vouwt het doosje in de juiste vorm..

Meerdere formaten en makkelijk aanpasbaar

De druktool, vouwtool en ladetool zijn de vervangbare mallen. Deze worden heel gemakkelijk gepositioneerd en vastgezet. De vervangbare onderdelen zijn Poka Yoke ontworpen. Voor precieze positionering van de hotmeltguns is een nummerieke verstelling toegepast. 

Transportband

De kartonneermachine kan worden uitgebreid met een transportband. Dit garandeert een constante output van gevouwen en gelijmde dozen. De capaciteit van de BOX-E neemt toe met 15%. Het creëert de mogelijkheid om met twee operators te werken, één voor de invoer van de dozen en één voor het verwerken van de gevouwen dozen. Op verzoek kunnen we de machine aanpassen aan uw wensen, bijvoorbeeld een geautomatiseerde aanvoer van dozen of automatisch vouwen en lijmen van inlays in de dozen.

Barcode Check

Optioneel is het mogelijk om een ​​visiesysteem voor barcode- of DataMatrix-controle te installeren. Voldoe op tijd aan de wereldwijde serialisatievereisten! Laat GTE-engineering u helpen. We implementeren de benodigde serialisatietechnieken voor u.

Tooling-kar

Bij deze BOX-E leveren we, indien gewenst, een tooling-kar. De box erector heeft snel uitwisselbare mallen. Om beschadigingen te voorkomen is het essentieel dat deze mallen goed opgeborgen worden in een overzichtelijk opbergsysteem. Hiervoor hebben we een tooling-kar op maat ontwikkeld.

Mark van den Munckhof

Neem contact op met de ingenieur

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt- Lees onze Privacy Policy