5 minuten

Kwaliteitseisen machinebouwers medische branche

Waar let je op bij de keuze voor een machinebouwer? Voldoen ze aan de kwaliteitseisen voor de medische branche? Natuurlijk zijn er vele wettelijke regels die de kwaliteit van de machine en daarmee de producten moeten garanderen. Het is belangrijk dat machinebedenkers en bouwers hiervan op de hoogte zijn. Maar denk ook aan drie factoren die de kwaliteit van de machine en je product kunnen beïnvloeden: De menselijke factor, het ontwerp van het product en de deskundigheid van de machinebouwer.

Rob Thijssen

Rob Thijssen

Atmosphere impression GTE
Sfeerimpressie GTE

Menselijke factor

Naast de kwaliteitseisen die beschreven staan in allerlei regels en wetten heeft de menselijke factor de meeste invloed op de kwaliteit. Als er meer handling nodig is, worden er ook meer fouten gemaakt. Meer mensen aan de machine betekent meer fouten. Productiestappen worden niet goed gevolgd en er is meer kans op verontreinigingen. Een mens is goed in staat om de machine om de tuin te leiden als die mogelijkheid bestaat binnen de machine. Bij het ontwerp en de bouw van de machine moet hiermee dan ook rekening worden gehouden.

Lidstansmachine met print systeem

Specificaties / ontwerp producten

Daarnaast is kwaliteit ook afhankelijk van de specificaties en het ontwerp van de producten en de verpakking.  De toegestane toleranties van de onderdelen bepalen de kwaliteit van het product. Als de marge waarbinnen een product af mag wijken heel klein is, is de kans op onvoldoende kwaliteit groter. Om de kwaliteit te garanderen is er binnen de machine veel aandacht nodig voor controle en logging.

Vraag meer informatie aan

Benieuwd naar hoe de machine binnen jouw organisatie ingezet kan worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.

"*" geeft vereiste velden aan

Vink aan:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sfeerimpressie GTE

Machinebouwer

De deskundigheid en ervaring van de machinebouwer is een belangrijke succesfactor. De kwaliteit van de materialen, de ervaring in het ontwerpen van de machines etc. bepalen de kwaliteit van de machine. Als de machines robuust en stabiel zijn gebouwd rondom de productieprocessen, worden er minder fouten gemaakt en komt de machine niet zo vaak stil te staan. Het design van de machine kan ervoor zorgen dat verontreinigingen worden voorkomen.

Bijvoorbeeld door een actuator niet boven productniveau te plaatsen, waardoor er geen deeltjes in het product kunnen vallen. GTE-engineering zorgt er geheel naar GMP (Good Manufactoring Practices) voor dat actuators zoveel mogelijk naast of onder productniveau worden aangebracht.

Deze drie factoren zijn niet in regeltjes en wetten samen te vatten. Hierbij speelt de deskundigheid en de ervaring van de machineontwerper en -bouwer een rol. In het gehele redesign van de machine is omdenken vereist.

Meer informatie

Laat ons je terug bellen

Benieuwd naar hoe onze machines binnen jouw organisatie ingezet kunnen worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij staan klaar om jou te helpen!

Mercuriusplein 4
5971 LW Grubbenvorst (Nederland)
Neem contact op
GTE-Engineering